< állati furcsaságok - TenderLovingCake

nyuszkók



hiszed vagy sem, a nyuszik elégedettségük hangos jeleként - és zápfogaik csikorgatása végett - olyan hangot adnak ki, mint a doromboló macskák.
ha már a macskákról esett szó, ők életük során több mint 10 000 órát töltenek dorombolással. ha a saját macskád v. nyulad ilyen sokáig szeretnéd doromboltatni, akkor mielőbb ivartalanítsd, és győződj meg arról, hogy rengeteg simit kap és biztonságban van az ajtók mögött. annak érdekében, hogy a nyuszik is sokat dorombolhassanak te is sokat tehetsz:
NE vásárolj szőrmebundát, kézelőt vagy szőrmével díszített ruházatot.

malacka



ki gondolná, hogy a malackák okosabbak a kutyáknál vagy egy 3 éves gyereknél? felismerik a nevüket és kiemelkednek tehetségükkel a videojátékok terén, amiben akár meg is verhetnek minket, embereket.
azt viszont tudjuk, hogy a malacoknak nem a tányéron lenne a helyük. ahelyett, hogy sonkát, szalonnát és kolbászt tömnénk magunkba, válasszunk inkább szóját vagy egyéb vegetáriánus ételeket!

oposszum



az oposszum már a történelem előtti idő óta változatlan külsővel van jelen.
ezek a kedves kis állatok erszényükben hordják kölykeiket mint a kenguruk, a farkuk segítségével szednek fel dolgokat a földről, és meggyőzően tettetik halottnak magukat.
50 fogukkal - ami több mint bármely emlősé - az opossszumok mosolya a legvakítóbb.
ha találkoznál kertedben velük akkor ne ijedj meg, ők jobban félnek tőled. hagyd hadd végezzék a dolgukat. végül is csak tőlünk függ, hogy jövünk ki a vadvilággal..

báránykák



a bárányok kiváló memóriával rendelkeznek és akár 50 gyapjas barátjukat is felismerik fényképről még akkor is, ha több éve nem találkoztak egymással.
az ausztrál birkatelepeken hatalmas bőr és húscsíkokat szakítanak le hátukról, hátsó lábaikról, és megkurtítják farkukat - mindezt érzéstelenítő alkalmazása NÉLKÜL. amikor már nem növesztenek megfelelő bundát elszállítják őket külföldi vágóhidakra, ahol kábítás nélkül egyszerűen elvágják a torkukat és szerencsétlen állatok sokáig szenvednek mire végül átsétálhatnak a szivárványhídon...mindezt megakadályozandó, ne vásárolj gyapjút és informáld barátaidat is az embertelen módszerekről.

boci






a bocik között gyakran alakul ki életreszóló barátság egymás közt és néha már születésük napján kiválasztják a legjobb barátjukat.

annyira jóban is lehetnek egymással, hogy egymás bocijait is bébiszittelhetik. mivel nagyon gyengéd állatok, ezért családjuk irányában is  nagy lojalitást mutatnak. ha neaggyisten meghal egy boci akit szerettek, akkor még meg is könnyezik.

ezért sem érdemlik meg, hogy hamburgerben végezzék! mondj nemet a bőrcsizmára és a sztékre is!


patti



vajon melyik állat nevet úgy, mint mi, emberek? az öcséd lehet, hogy visít mint egy hiéna, de a patkányok boldog cincogása úgy hangzik, mint az emberi nevetés. ellentétben a közhiedelmekkel, a patkányok barátságos, nagyon intelligens  és kényesen tiszta állatok, akik szeretnek játszani és imádják ha csiklandozzák őket. ennek ellenére évente több tízmillió patkányt és egeret ölnek meg csak az USA-ban, a laboratóriumi kísérletek következtében. a védtelen állatok megkínzása egyáltalán nem mosoly tárgya, így ha vásárolni mész olyan terméket válassz, amely gyártó nem kísérletezik termékeivel állatokon!

békus

 

a tündérmesékben a békából királyfi válik a királylány csókja által, az állatvilágban azonban a békák számítanak a legjobb apukáknak. az "óriás dél-afrikai bikabéka" annyira elkötelezett kispapa, hogy még oroszlánokkal és az elefánttal(!) is hajlandó megküzdeni, hogy megvédje "gyermekeit". akkor viszont nehéz "zöldnek" lenni, ha béka vagy és arra ítéltetett, hogy felboncolva végezd a biológiaórán egy iskolában. ennek érdekében te is felemelheted a szavad, a békák boncolása ellen!


beastie boys

 


hány életet menthetsz meg 1 évben?

nem kell szuperhőssé válni ehhez senkinek, egyszerűen legyél vega! ha már ma kihagyod a húst az ebédedből, akkor jövő ilyenkorra több mint 100 állatot mentesz meg attól, hogy zsúfolt, mocskos körülmények közt szenvedjenek, mindenféle fájdalmas eljárást végezzenek rajtuk érzéstelenítő nélkül, hogy aztán lábaiknál fellógatva, nyakukat elvágva, kivéreztetve érjen véget életük. persze az állatok a levágásnál még öntudatuknál vannak..

szerinted ez mennyire "dögös"?

Trackback address for this post::

https://tenderlovingcake.blog.hu/api/trackback/id/tr1974096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása