< Discovery news: nincs többé karibi barátfóka - TenderLovingCake

A karibi barátfóka hivatalosan is csak emlék


Caribbean Monk Seal
Kihaltak a karibi barátfókák, amelynek kis csoportját utoljára 1952-ben látták . Azóta többször jelentették a felbukkanásukat, azonban nehezen tudták a fényképekből megállapítani, hogy valóban karibi barátfókáról vagy más fókafajról készültek-e.
Emiatt kutatásba kezdett egy amerikai óceánkutató szervezet, hogy felleljék a karibi barátfókák élőhelyeit. A keresés eredményeképpen kiderült, hogy a karibi barátfóka eltűnt a föld színéről, azaz a faj teljesen kihalt. A karibi barátfóka volt az egyetlen honos karibi fókafaj. Két másik barátfóka faj még mindig fellelhető, a hawaii és mediterrán barátfóka, de ezeknek az állatoknak - főképp a hawaii barátfókáknak - a létszáma is folyamatosan  évről-évre csökken. A karibi barátfókák kihalása remélhetőleg felhívja a figyelmet a még megmaradt fókafajok megmentésére, mert ezeknek az állatoknak a kihalása még megelőzhető lenne.

Trackback address for this post::

https://tenderlovingcake.blog.hu/api/trackback/id/tr23516901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása