< Discovery news: klónozzák a rákot megérző kutyát - TenderLovingCake
 

klónozott fekete labrador


Black Lab Like Me
egy japán központ, mely azt állítja, hogy kiképzett egy kutyát az emberi rákos sejtek kiszaglására úgy döntött, hogy klónozza az állatot dél-koreában.

Marine-ből, a fekete labiból klónozott magzatokat februárban ültették be az azokat kihordó mamakutyába.

Marine egyébként 6 és fél éves, és elvesztette fogamzóképességét amikor méhét egy betegség miatt el kellett távolítani. a kutyából bőrmintát vettek és dél-koreába vitték a világ első, rákot kiszimatoló kutyájának klónozási projektjéhez. 2 klónozott kiskutyát akarnak "előállítani" majd az egyiket kiképezni, a másikat pedig tanulmányozni szeretnék egy dél-koreai egyetemen. (előre sajnáljuk mindkét szerencsétlen állatot - TLC) ha a klónozás sikerrel végződik, további állatokat szeretnének Marine mintájára legyártani.

egyébként számos országban próbálnak jelenleg a kutatók megbizonyosodni arról, hogy a kutyák képesek-e a kezdeti, még gyógyítható stádiumban levő tüdőrák, mellrák, prosztata- és bőrrák kiszaglására. az orvosok szerint a rákos sejteknek speciális a szaga, mely az egészséges sejtekben nincsen jelen és emiatt elméletileg a kutyák képesek lehetnek megérezni az ember leheletében vagy vizeletében a rákos sejteket.

egyébként a kutyák klónozása egyáltalán nem újkeletű, februárban például egy amerikai nő klónoztatta kedvenc pitbullját. az első kutyaklónozás 2005-ben végezte a szöuli egyetem csapata méghozzá egy Snuppy nevű afgán agárt másoltak le saját magára.

Trackback address for this post::

https://tenderlovingcake.blog.hu/api/trackback/id/tr66482585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása