< RSPCA - agár-szervkereskedelem az Egyesült Királyságban - TenderLovingCake

a Sunday Times (UK) leleplezett egy klinikát, ahol egészséges állatokat öltek meg és testrészeiket titokban értékesítették Nagy-Britannia leghíresebb állatorvosi egyetemei számára kutatási célokra.
a Királyi Állatorvosi Egyetem pénzbeli szerződést kötött egy állatorvossal, aki a szerveket szállította a felsőoktatási intézmény számára, amiket egészséges állatok elaltatásából "nyert".


az RSPCA-t sokkolta a sztori, annál is inkább mert azt mutatja, hogy az agarakat szisztematikusan profitorientált célból öldösik le.

"az egészséges állatok elaltatása nagyon nagy etikai dilemma", és az RSPCA semmiképp nem gondolta volna, hogy anyagi haszonszerzés céljából végetvetne egy állatorvos egy állat életének.
az RSPCA szerint az euthanáziára lehet ok az állat aggresszív viselkedése, vagy ha évek óta üldögél a menhelyen és senki sem kívánja örökbefogadni, de mindegy egyes ügyet külön-külön ki kell vizsgálni, mielőtt meghozzák ezt a döntést.
a probléma gyökere az ipari méreteket öltött kiskutyagyártás, túl sok kutyát hozatnak a világra a pénzéhes szaporítók. az RSPCA szerint naponta több mint 20 agár "tűnik el" és a kormány nem tesz semmit azért, hogy felszámolja ezt az állapotot.

[forrás: RSPCA.org.uk]

Trackback address for this post::

https://tenderlovingcake.blog.hu/api/trackback/id/tr91368775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása