< Skopjei állatkínzás, avagy a vardariste borzalmai - segítséget kérnek a helyi állatvédők - TenderLovingCake

a skopjei állatvédők kétségbeesett felhívására akadtunk a neten, akik hiába próbálnak tiltakozni a városban gyakorlattá vált állatokkal szembeni kegyetlenkedések ellen. a macedón főváros helyi önkormányzatát hidegen hagyják az állatvédők, a kóbor állatok, hogy borzalmas körülmények közt élnek az utcán befogott kutyák azon az ideiglenes tranzitban (VARDARISTE), amit menhely helyett használnak a gyepmesterek. ugyanis macedóniában nem léteznek állatmenhelyek.

ennek ellenére a országban létezik egy olyan program, ami a kóbor állatok befogását, ivartalanítását és gazdihoz kerülését kellene, hogy támogassa, és a programra az anyagi forrást is biztosítják, ennek ellenére a valóságban egyáltalán nem került bevezetésre. a bekerülő gazdátlan állatoknak az önkormányzat nyilvános adatai alapján a 60%-át azonnal likvidálják, azonban mostanában ez az eljárás a kóbor kutyák 100%-át érintette: vagyis minden gazdátlan állatot átküldenek a másvilágra.

a vardariste-i körülményekről: kb. 10 000 kutyára 1 fő állatorvos jut, a tranzitban dolgozók nem tesznek semmiféle erőfeszítést annak érdekében, hogy az állatok adoptálásra kerüljenek, vagy a lakosság egyáltalán értesüljön a tranzit puszta létezéséről és az örökbefogadás lehetőségéről. azok, akik mégis tudomást szereznek róla és örökbe szeretnének fogadni egy kutyát általában nagyon durva elutasítás részeseivé válnak ha ellátogatnak az ideiglenes befogadóhelyre.

az állatvédők tiltakozására - melyben kifogásolják a szerencsétlen kutyák kiirtását - az intézmény válasza a teljes elzárkózás volt, még a nyitvatartási idejüket is megváltoztatták, hogy véletlen se lehessen őket "zavarni" holmi állatszerető emberek által. az intézményt nem vizsgálja senki, így nem lehet meggyőződni arról hivatalos úton sem, hogy az állatok ellátása megtörténik-e. az ún. "állatgondozók" kegyetlenül bánnak a sittre került kóbor kutyákkal: hideg vízzel mossák a ketreceket az állatokkal együtt, akik éheznek, szomjaznak, fáznak az ellátottság teljes hiánya következtében. a kölyökkutyák egy-két napon belül rendszerint elpusztulnak bekerülésük után, mivel senki sem gondoskodik róluk.

a skopjei állatvédők szerint a helyi hatóságok segítsége nélkülözhetetlen, akik ahelyett, hogy az állatvédő szervezetekkel együttműködnének úgy akarják megszüntetni a problémát, hogy a szerencsétlenül járt kóbor állatokat egytől egyig legyilkolják. ezen kívül azt próbálják elérni, hogy a nagyobb európai állatvédő szervezetek támogassák őket annak érdekében, széles körű nyilvánosságot kapjon az ügy és a helyi hatóságok végre tegyenek valamit a megoldásért. mivel az ország egyébként is az EU felvételére vár, szeretnék, hogy ha az állatok jogaival és védelmével kapcsolatos elvárható minimális intézkedések is bevezetésre kerülnének.

 

te is tudsz segíteni a vardariste-i állatokon!

a skopjei állatvédők azt kérik mindekitől, hogy írjon az RSPCA angliai szervezetének, amely intézkedhet a skopjei ideiglenes tranzit ügyében, valamint a helyi hatóságoknak is! minél több levél érkezik hozzájuk, annál sürgetőbb lesz számukra, hogy valamit tegyenek az állatkínzás ellen.

az RSPCA kontaktjai:

Gareth Thomas gthomas@rspca.org.uk, Alexandra Hammond-Seaman AHAMMOND@rspca.org.uk

a skopjei polgármester elérhetősége: Koce Trajanovski gradonacalnik@skopje.gov.mk

a helyi ÁNTSZ szervezete, mely szintén felelős a "menhelyért": KOMUNALNA HIGIENA khs@khigiena.com.mk

írd alá a petíciót a skopjei kóborkutyák kiirtásának megállításáért: http://www.thepetitionsite.com/1/stop-the-massacre-in-skopje-macedonia

facebook lap, fotókkal, videokkal - legyél rajongó, terjeszd, hogy minél több ember értesüljön róla

a skopjei állatvédők email címe: savethedogs.macedonia@gmail.com

TEGYÜNK EGYÜTT AZ ÁLLATKÍNZÁS ELLEN!

Trackback address for this post::

https://tenderlovingcake.blog.hu/api/trackback/id/tr601517619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása