< Megalakultak a biglimentők - TenderLovingCake

megkezdődött az elárvult biglik szervezett mentése a Beagle-ért Közhasznú Egyesület jóvoltából. a nemrég alakult szervezet már nagyon hiányzott a fajtamentők palettájáról, hiszen a fajta rendkívül népszerűvé vált az elmúlt években, a felelőtlen gazdik pedig rengeteg gazdátlan biglit termeltek ez idő alatt.

sokan sajnos a mai napig úgy vágnak neki egy kutya kiválasztásának, hogy szinte semmit sem tudnak a kedvelt fajtáról, csupán a külső alapján hozzák meg döntésüket. pedig manapság rengeteg információt találhatunk erről a közkedvelt fajtáról is az interneten, könyvekben.

a biglikkel kapcsolatban érdemes tisztában lenni azzal, hogy vadászkutyaként és kísérleti állatként is nagyon népszerű - utóbbi nagy szerencsétlenségére. vadászkutyaként nagy falkában használják, kevésbé domináns, nem aggresszív más állatokkal és nagyon szereti a többi kutya és az ember társaságát (pl. nem feltétlen érzi jól magát egyedüli kerti kutyaként). póráz nélkül sokszor megbízhatatlan az ösztönei és mérhetetlen kíváncsisága miatt, mozgásigénye azonban igen nagy. egy nagy bohóc, ám nagyon következetesnek kell lenni vele a nevelése kapcsán, hiszen minden bigli-gazdi tudja milyen az ha kutyája egyszer megmakacsolja magát. nagyon sok vidámságot hozhat a családba, szereti a gyerekeket, mérete miatt kisebb gyerekek mellé is tökéletes, lakásban is kiválóan tartható ha megfelelően lemozgatják.

még több info a biglikről itt: beagle-club.hu

íme néhány gazdikereső bejgli:

Ha úgy érzed, hogy

jó gazdája tudnál lenni,

ha kellőképpen tájékozódtál a beagle-ről,

ha elég türelmed van hozzá

és azt a szeretetet,

figyelmet,

gondoskodást

és biztonságot

meg tudod teremteni,

amit egy bűbájos,

de örökmozgó kutyus igényel,

jelentkezz

és légy te a gazdája!

 

Tel: 06 70 408 7206

E-mail: zola02@index.hu

 

Trackback address for this post::

https://tenderlovingcake.blog.hu/api/trackback/id/tr491174541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása