< PETA a fókabébik lemészárlása ellen - TenderLovingCake

 segíts megállítani a vérengzést 

 

nézd meg a vérengzésről készült video-t

 

Az évente megrendezett kanadai fókavadászat a legnagyobb vérengzés a földön, amelyet a tengeri emlősök ellen követ el az emberiség. Tavaly az egész világot sokkolta a kanadai kormány által engedélyezett, több mint 330 000 grönlandi fóka kivégzése. A vadászat alatt a bébifókákat is lelőtték, vagy bottal verték őket agyon. A vadászok bunkósbottal vagy egy ún. "hakapik" elnevezésű norvég vadászbottal (hasonló kinézete a kalapácshoz, hosszú és éles fémdarabban végződik) végezték ki az állatokat, majd a még mindig öntudatánál levő fókát csónaktartó hurokkal vonszolták végig a jégtáblákon. Az állatok körülbelül 42%-a még élt mikor megnyúzták. A vadászok a már elpusztult, és a még haldokló állatokat egymásra dobálták egy halomba, majd otthagyták elrohadni a tetemeket a jégtáblákon, mert a fókák húsára nincs kereslet. Azok az állatorvosok, akik a fókavadászattal kapcsolatos vizsgáltatokat végezték arra jutottak, hogy a vadászok folyamatosan megsértették Kanada állatvédelmi előírásait.

Kanadában legális a 12 naposnál idősebb fókabébik levadászása. A tavalyi vérengzés alatt majdnem az összes 3 hónaposnál idősebb és valamivel fiatalabb fókát kiirtották. Sok kisfóka még annyira pici volt, hogy nem tudott sem úszni sem szilárd táplálékot enni. A bébifókák még tehetetlenek és nem tudnak elmenekülni a vadászok botjai elől.

A fóka-ipar azt állítja, hogy azért vadásznak le ilyen nagy mennyiségű fókát, mert megnőtt a kereslet a szőrme iránt. Annak ellenére, hogy az Amerikai Egyesület Államokban betiltották a fóka-szőrme árusítását 1972-ben, mégis bárki viselhet nerc, nyúl és rókabundát, vagy bármilyen más állatból készült szőrmét, amely létrehoz egyfajta keresletet a piacon. Ez a kanadai vadászokat arra ösztönzi, hogy egyre több fókát öljenek meg minden évben.

 

 

Kattints ide ha szeretnéd megállítani a vérengzést.

 

 

Kérjük beszélj minden ismerősödnek a bébifókák kanadai kegyetlen vérengzéséről és ösztönözd az embereket, hogy lépjenek kapcsolatba a kanadai kormánnyal.

Trackback address for this post::

https://tenderlovingcake.blog.hu/api/trackback/id/tr1555289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása